Väntar på att få radar fixad. Bobbi åker hem till sin åldrande far,

2011-05-06, Puerto Del Ray, Puerto Rico

Väntar på att få Furonos Radar fixad.

Alexandra och Sofia har åkte hem i onsdags. Tänkt så fort tiden går men det var mycket roligt att ha dem här i nästan 3 veckor.

Nu gällde det att få radarn fixad samt en del andra småjusteringar.  Det blev också lite proviantering. Jag hade börjat vänja mig vid hur man kör bil här nere.

2011-05-07. Puerto Del Ray

Besök i Nationalparken El Yunque

Detta är en av de äldst naturreservaten i världen. 5 år efter att USA tagit över Puerto Rico förklarade T Rosvelt El Yunque som naturreservat. Parken har sedan dess utökats och omfattar idag ____. Vi besökte informationscentrat, där vi fick mycket information om regnskogar och speciellt El Yunque som är USA’s ända tropiska regnskog. För att kallas en regnskog skall det regna minst 2 000 mm per år. I El Yunque kan det regna upptill 5 500 mm på ett år! För mer info se http://www.elyunque.com/

DSC00019

DSC00018  DSC_8192

DSC_8185    DSC_8184

DSC_8176

På kvällen åt vi middag på marinas restaurang där de hade en separat avdelning för “yacht owner”. Här träffade vi Carlos och Lis, med sina två barn. Vi fick många bra tips från dem angående platser och restauranger.

Väntan på att få fixat radarn blev mycket längre än jag föreställt mig. Det blev en del småturer omkring marinan och in till San Juan. Vi besökte bl.a det ståtliga kongresshuset!

DSC_8148

 

2011-05-12

Bobbi åker hem

Bobbis pappa hade insjuknat för ett par dagar sedan och det stod klart att Bobbi måste åka hem och sköta om honom samt ta hand om försäljning av hus mm. Mycket trist men som Bobbi skrev på Facebook: You have to do what you have to do … even if it sad. Så hon skulle ej kunna vara med på färden ned till Trinidad, varför jag skulle behöva söka en crew för den fortsatta segling.