Motor fixad – Storm – Segling till Helsingborg

Det blir lite långt mellan resebreven, men det är ju inte så konstigt, då vi haft problem med dampern och Amelit har under drygt två veckor haft en annan hamnplats i Malmö än sin vanliga.

Amelit_Malmohamn (1)
Amelit ligger i Malmös “stora hamn” pga av motorfel.

Men här är hon tillbaka på sin vanliga plats.

DSC_2527

DSC00396
Amelit med mastbelysning tänd.

2009-11-18, onsdag

Efter 2,5 vecka har äntligen korrekt damper blivit installerad. Det är en helt anna konstruktion än den som gick sönder, så jag hoppas nu att Volvo Penta har gjort en riktig konstruktion! Tiden lär utvisa detta …

 

2009-11-19, torsdag

Så kom då den första riktiga höststormen och det rejält. Man uppmätte vindbyar på över 40 sekundmeter på Öresundsbron. Det var SV och vattnet slog över den yttre vågbrytaren och vattnet steg 1 meter på mindre än en timme, så vattennivån låg bara 15 – 20 centimeter under bryggan. Detta gjorde att fendrarna lätt hamnade ovanför bryggan. Som tur är har jag satt en fenderlist på bryggan, så den tog det om fendrarna ”hoppade” upp på bryggan. Det blev att hålla extra bevakning, men strax efter midnatt avtog vinden något.
(Senare skulle det visa sig att bryggan inte var så stabil, utan 2 gånger när det varit liknande höststormar har hela bryggan förflyttats någon meter och brutits sånger. Tur att Amelit han segla iväg innan detta hände!)

 

2009-11-22, lördag

Vädret var soligt och drygt 10 grader, så jag seglade till Helsingborg. Där möte jag Daniel, min äldsta son och mitt barnbarn Minna. Mormor och min fd svägerska kom också. Så vi hade en trevlig familjeträff.

DSC00404

 

DSC00399

DSC00405