Avseglingsfest

Malmö, Dockan 2010-06-13

DAGEN A SOM I AVSEGLING!!!

Så hade den STORA dagen kommit!

Vaknade vid 8-tiden och satte igång med att bära ned det sista till båten. Tog en sista titt i lägenheten som jag inte kommer att se på drygt 1 år. Hade ja nu tagit med mig allt?

Kyl och frys får Alexandra tömma, då hon skall bo där över sommaren. Det skulle senare visa sig att jag missat ett par vinterjackor, men i övrigt var allt med.

Kvällen innan hade vi bunkrat det nödvändigaste för ett par dagars segling. Det blir rätt mycket då man inte har affären runt hörnet.

image001

Vädret var lite kyligt och det blåste 8 m/sek, men uppehåll. Jag hade avtalat med Stefan på restaurang Krankajen 22, om att vi skulle ha en liten mottagning för de som kom och vinkade av oss. Dagen till ära skulle vi ha Stor Flaggning, det innebär att alla signalflaggorna hissas från akter till för via masttopparna. Efter lite problem, då vinden spelade oss ett spratt fick vi upp flaggorna och kunde flytta Amelit och lägga henne utanför Stefans flottdäck.

Precis 12:59 hade jag stuvat det sista och jag var klar att ta emot vänner, bekanta och arbetskamrater.

Lena som var min crew till Karibien och Christer som var med över Atlants,
Lena som var min crew till Karibien och Christer som var med över Atlants,

Lena som kommer att vara min besättning till Karibien, tog hand om att visa båten medan jag kunde gå runt och prata lite med mina vänner. Besättningen som kommer att segla över Atlanten ser vi här. Christer kommer att ansluta på Kanarieöarna för att vara med över atlanten till Santa Lucia..

image005

Det visade sig att ungefär 130 personer hade kommit för att vinka av mig. Antingen är man populär eller så tyckte de att det var skönt att jag segla ivägJ. Tyvärr blev tiden lite kort för att prata med alla. Ett stort tack till alla som kom och inte minst Stefan som med personal hade fixat med mycket god mat. Ni förgyllde verkligen denna stora dag för mig!

image012 image014

image022
image018

image020   image016

image024

Kl 15:45 var det dags att höja glasen och skåla för en god resa med ”fair winds” och säga adjö till nära och kära.

image026

Mina döttrar Alexandra och Karolina, Daniel och hans fru Helene och dotter Minna
Mina döttrar Alexandra och Karolina, Daniel och hans fru Helene och dotter Minna

image032

När jag kramade om mina barn och barnbarnet så undrade jag lite vad jag gett min in på. Det kommer att dröja många månader innan jag ser dem igen, men så tänkte jag på alla roliga upplevelser vi kommer att ha när de kommer på besök och då kändes det lite bättre.

Än en gång ett STORT TACK för alla presenter! Det var mycket nyttigt jag fick, allt från snaps, champagne, vin, böcker, pilots, musik på disk, nödproviant, midsommarstång och navigationshjälpmedel i form av sextant och mini jordglob, så att jag skulle kunna hitta hem samt en sten som skulle minska min stress. Så nu är mitt skeppsbibliotek värt namnet och mitt barskåp innehåller nu ädla drycker som snaps och champagne och ädla viner.

Kl 16:10, efter att flaggspelet tagits ner, kastade vi loss och kunde styra söder ut med en fin bidevind (vinden för om tvärs). När vi passerat Öresundsbron vred vinden något och vi fick halvind och loggade 9,5 – 10 knop. En riktigt fin början på min segling! Kursen var satt mot Klintholmen, ditt vi anlände kl 23:00. Sista biten hade vinden avtagit så det blev motorgång.

image037

image039

image041